“GRAMÀTICA DE LA FANTASIA” Taller d’escriptura per a nens i nenes

Cartell_3a edicioGramàtica de la fantasia és un taller d’escriptura creativa dirigit a nens i nenes d’entre 2n i 6è de primària.

Tot i així, de la manera que està plantejat pot adaptar-se també a nois i noies més grans, i fins i tot aquest curs és possible que en faci alguna edició dirigida a pares i mares.

Gramàtica de la fantasia està pensat per a fer-se en escoles, biblioteques, centres cívics, casals d’infants o a qualsevol altre lloc on hi hagi una mica d’espai, quatre taules i cadires, paper i llapis i ganes d’escriure!

Dies, hora i lloc

Si us interessa, estigueu atents al nostre web. Anirem informant de les properes edicions.

Si sou un AMPA, una escola, una biblioteca, un casal… i voleu organitzar aquest taller, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres.

Contingut (aproximat) de les sessions

El contingut concret de les sessions depèn de cada taller. Orientativament funcionen així:

SESSIÓ 1 – Introducció. Exercicis d’imaginació i escriptura. Creació de personatges, invenció d’escenaris i maneres d’explicar contes.

SESSIÓ 2 – L’esquelet d’un conte (l’estructura). “Trucs” per escriure millor (recursos estilístics i narratius, i recursos de “gènere”).

SESSIÓ 3 – Invenció i lectura d’un conte propi.

Els continguts de cada taller s’adapten a l’edat dels i les participants i a les particularitats de cada grup (si són més o menys participatius, més o menys ràpids, si tenen més o menys experiència, etc.)

També es poden fer edicions temàtiques: com un taller d’escriptura de contes de misteri (Biblioteca de Sant Quirze), de microcontes (Biblioteca de Barberà), contes d’aventures, escriptura poètica, còmics i contes il·lustrats, escriptura teatral… qualsevol proposta serà benvinguda!

Funcionament

Es tracta d’un taller 99% pràctic on a través del joc i l’escriptura lliure es treballen i es comenten els principals elements dels textos literaris: estructura, personatges, ambientació, ritme narratiu, diàlegs, etc. en forma d’exercicis pràctics i lúdics.

Fem activitats on els nens i nenes aprenen a inventar personatges i històries, i a explicar-les i llegir-les des de dins.

És un taller creatiu, participatiu i dinàmic, i es basa en una metodologia activa que fomenta la creació i l’expressió lliure dels nens i nenes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grup 2

Imatges d’edicions anteriors, tot un èxit de participants.

grup 1

 

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!